Üdvözlöm a weboldalon!


HOBO BÉRLET

A tavalyi évadban nagy sikert aratott Hobo bérlet, idén is négy fantasztikus előadást kínál, kedvezményes áron!

A márciusi Csokonai Vitáz Mihály est ráadásul egy ősbemutató lesz!

HOBO: HÁRMASOLTÁR 2015. október 9. 19:00 óra
HOBO: ADY ENDRE EST 2015. december 11. 19:00 óra
HOBO: PILINSZKY JÁNOS EST 2016. január 15. 19:00 óra
HOBO: CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY EST 2016. március 11. 19:00 óra

Bérlet ára: 6000 Ft

Online bérletvásárlás

Az előadásokra külön jegy szeptember 28-tól váltható.


Hobo a János Zsigmond Unitárius Kollégium (Kolozsvár) udvarán énekelt, vele együtt még hatszázan

Földes László HOBO, a rá jellemző szókimondó stílusban válaszolt Sántha Emőke kérdéseire.

<<< Az interjú ITT hallható >>>

Nyitott kapukat döngetett Hobo Kolozsváron

"Négy-kettő a félidőben, a végén hat-három" – dörmögte Földes László „Hobo” vasárnap este a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium udvarán, ám ezúttal csengő gyerekhangok is vele énekelték a 6:3 című dalt: az iskola Péterffy Gyula kórusának tagjai sorakoztak Hobo mögött a színpadon.

<<< Az írás ITT olvasható >>>


A FOTÓALBUM megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

Még mindig öröm, ha színpadra állok

Későn kezdte, de még esze ágában sincs abbahagyni. Tele van lendülettel, tervekkel, kreatív energiákkal. A blues és a költészet nagykövete, előadó, a szó univerzális értelmében.

<<< A teljes interjú ITT olvasható >>>Hobo szövegírói életművét díjazták

A zeneszerzők, szövegírók, zeneműkiadók és irodalmi szerzők egyesülete, az Artisjus kihirdette, melyik zeneszerzőket, illetve szövegírókat ítélték a tavalyi év legjobbjainak.

Életműdíjat kapott Hobo, aki első szerzeményét 1968-ban írta Lakájdal címmel, és 1978-ban alapította a mára kultikus Hobo Blues Bandet.

Hobo 70. születésnapján rock 'n' roll-este a Budapest Parkban

Május 2-án két és fél óra alatt lesz rock 'n' roll, legalább 25 szám, régiek és újak vegyesen. Ezt maga Hobo (Földes László) mondta azon a sajtótájékoztatón, amelyen a 70 éves előadóművész és zenekara május 2-i Budapest parkbeli koncertje állt a középpontban.

<<< A teljes írás ITT olvasható >>>

Hobo ’70

Kedves Barátaim, kedves Olvasók!


Május elején, - a gyászosnak mondható -  hetvenedik születésnapomra készült műsorral készülök Önök elé állni „új” zenekarommal, a Hobo és Bandájával. A felállás Póka Egonnal kezdődik, valamint velünk van ifj. Tornóczky Ferenc gitáros, Szakadáti Mátyás dobos és Fekete-Kovács Kornél trombitás, gitáros, billentyűs.

Mivel ez a szörnyűséges jubileum februárra esett, akkor pedig az időjárás miatt nem lehet szabadtéri fellépést létrehozni, egy színházi estet csináltunk,  most pedig egy rock and roll buli előtt állunk, amely jelentősen különbözik az említettől. 

Mindezekhez azzal a feltétellel kaptunk mindenféle segítséget a Budapest Parktól, hogy erkölcsi, politikai, szexuális, művészi, mentálhigiéniai, hungarológiai, urológiai, pedagógiai és demagógiai értelemben nem kell felelősséget, vagy közösséget vállalniuk velünk. Választásom azért esett rájuk, mert az eredetileg tervezett ingyenkoncertre nem tudtam pénzt összeszedni, a Budapest Arénában pedig méregdrága jegyekkel lehet csak koncertet rendezni.

Érthető okokból az előadásra magunkkal viszünk oxigénsátrat, újraélesztő készüléket, többféle irrigátort, báriumos oldatokat beöntéshez, urológust, két unitárius papot, egy müezzint, Otto Katz katolikus tábori lelkészt,  irgalmasnővéreket, sekrestyést, füstölőt, misebort, végső esetre Putyin és Raszputyin vodkát, kétféle kenőcsöt az utolsó kenetre, Hörömpöly Bélát, a néhai BAZ megyei pártbizottság agit-prop osztályának vezetőjét, egy Brezsnyev posztert kiemelt szemöldökkel és elsősorban Torgyán József feltételezhező áldását. 

A koncert tükrözni fogja egy lecsúszóban lévő agg ripacs mániáit és szűk korlátait, melyektől a pártok, bankok és a média évtizedek óta tartó hűséges támogatásával sem sikerült megszabadulnia.

Az előadás az „Én nem tudok semmit” című ötszólamú kompozícióra épül, Deák Bill Gyulának és Babos  Gyulának ajánlva. Sajnos, napi politikai és cenzurális okok miatt nem hangozhat el az ismét aktuális „Én mindenkiben csalódtam”, valamint a „Hede mások vittek rossz utakra engem” című metal himnusz.

Mivel ez tulajdonképpen sajtóközlemény, kérem a tudósítókat, most se feledkezzenek meg kiemelni, hogy a 70 éves énekes már megint ünnepelteti magát és mindent a néhai kommunista funkcionárius apjának köszönhet.  

A fenn olvasottak ellenére, vagy azokkal együtt mindenkit szeretettel vár
HoboNem kell lemenni kutyába!
Hobo írásának elolvasásához kattintson a fenti képre!


Ezért a Faludy-versért tilthatták le Hobót a köztévéről (valasz.hu 2015.03.12., csütörtök 12:30)

„Elszavaltam Faludy György 1956, te csillag című versét, ami hát nem esik egybe a jobboldali gondolkodású emberek 1956-tal kapcsolatos elképzeléseivel. Az egészet rögzítették, és úgy volt, hogy idén március 15-én leadják a köztévében, de épp most kaptam egy telefont, hogy mégsem, mert valami probléma van..."

<<< A teljes írás ITT olvasható >>>

Hobo: Amit csinálok, fontosabb nálam

Február 13-án töltötte be hetvenedik életévét Földes László Hobo. A Kossuth-díjas előadóművész októbertől májusig hét estéből álló programsorozattal ünnepli a kerek évfordulót a Nemzeti Színházban, a Budapest Parkban pedig május 2-án ad nagyszabású születésnapi koncertet...

<<< A teljes írás ITT olvasható >>>

Hetvenen túl is csak a Blues!

A Bartók Kamaraszínházban tartotta születésnapi koncertjét Földes László Hobo. Hihetetlen energikus előadást láthattunk, hallhattunk tőle és együttesétől.

<<< A teljes írás ITT olvasható >>>Kattintson a fenti képre!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Barátaim, Olvasóim!

Ezúton szeretném megköszönni azt az évtizedek óta tartó türelmet és szeretetet, amelyet tanúsítanak irányomba és amivel 70. születésnapom alkalmából ismét elárasztottak.

Ha időm engedi,  erre igyekszem továbbra is rászolgálni.

Hogy a megemelkedettségből visszatérjek önmagamhoz, boldogan teszem közzé, hogy egyik legkedvesebb népmesém valósággá vált, ugyanis van annyi szárazkolbász kaptam Önöktől ajándékba, hogy ez elegendő lenne az egész kerítésre a házam körül.

Szeretettel üdvözlöm Kedves Mindannyiójukat!

Hobo

Piliscsaba, 2015.02.15.
Zenész, színész, költő, és egy kicsit bohóc: 70 éves Hobo

Földes László, azaz Hobo, a magyar rocktörténelem, sőt az elmúlt negyven év hazai kultúrájának egyik igazán fontos és megkerülhetetlen személyisége. Születésnapi összeállításunk: hvg.hu

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

Földes László Hobo, "a csavargó" 70 éves

Földes László, vagy ahogy mindenki ismeri, Hobo Kossuth-díjas előadóművész, blues- és rockénekes február 13-án hetvenéves.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

2014. DECEMBER 23-TÓL KAPHATÓ A  "REQUIEM A BLUESÉRT" DUPLA CD

A részletekhez és megrendeléshez kattintson az alábbi képre!


Hobo új dupla lemeze: jajkiáltás a bluesért

Requiem a bluesért címmel dupla lemezt készített Földes László Hobo.
A kiadvány a blues történetét kíséri végig az afrikai rabszolgák törzsi emlékeitől a világsikerű előadókon át a dicstelen végig.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

ÜGYETLEN MAGYARÁZKODÁS  „REQUIEM A BLUESÉRT” MIATT

Többen a fejemhez vágták a kérdést, hogy mondhatok olyat, hogy vége a bluesnak? De szerintem ez az igazság. Elvégezte, ami adatott neki...

Hobo írása ITT olvasható

Hobo felesége: A férjem egy igazi lovag

Márta (49) csak 16 éves volt, amikor először találkozott későbbi férjével, Földes László Hobo (69) énekessel.

Márta a Blikknek elárulta, kétszer kellett egymásra találniuk ahhoz, hogy örökre együtt akarjanak maradni.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<


Felváltva szavalt verset Depardieu és Hobo

Földes László Hobo előadóművész, Gérard Depardieu francia színész és a libanoni Ali Ahmad Szajid Eszber, művésznevén Adonis (b-j) az irodalmi esten, ahol a költő verseiből olvastak fel 2014. szeptember 1-jén Budapesten. A költőt Janus Pannonius Költészeti Díjjal tüntették ki augusztus 29-én Pécsen.
 

Hobo és Bandája – A Nemzeti Színházban is előadják majd a Vadászatot (2014. július 13. hardrock.hu)

Idén 30 éves a magyar könnyűzene egyik legsúlyosabb konceptlemeze, a ’Vadászat’, amelyet Hobo és Bandája tegnap kissé áthangszerelve és ironikus átkötőkkel megtoldva adott elő a Budapest Parkban.

A formáció, amely jelenleg a ’Rekviem a bluesért’ című stúdióalbumon is dolgozik, az eredeti mű szellemiségéhez igazodó két órában emlékezett meg a Hobo Blues Band egyik legjobb lemezéről.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

Hobo: Lehet, hogy ez az ő országuk, de az én hazám

Közel 70 éves, tavaly óta a Nemzeti Színház tagja, máig azt vallja, hogy nem tartozik egyik politikai oldalhoz sem, és bár sok minden nem tetszik neki, nem foglakozik a kultúrharccal.

Földes László Hobo inkább megszállottan dolgozik, nemrég mutatta be – Fekete Kovács Kornél zenéjére – az Ady verseiből összeállított estjét.

Mire fordítja az NKA-tól elnyert 12 milliót? Miért nincs Hobo Blues Band-koncert a televízióban? Hogy került Jimi Hendrix az Ady-előadásba?

>>> Az interjú ITT olvasható <<<

Hobo: lemez Ady-versekkel, koncertek a Vadászat jubileumán

A föltámadás szomorúsága címmel Ady Endre verseiből és Fekete-Kovács Kornél zenéivel készített lemezt Hobo (Földes László). Az MTI-nek arról is beszélt, hogy a Hobo és Bandájával a közeljövőben többször koncertezik a 30 éve megjelent Vadászat című album anyagával.

>>> Az írás ITT olvasható <<<

Hobo: Felhígult a szakma, fogy az érték

Földes László Hobo új lemezzel jelentkezett. A korongon Ady Endre verseiből válogatott, prózában és megzenésítve szeretné átadni a költő gondolatait.

<<< Az írás ITT olvasható >>>

MEGJELENT!

Ady Endre: A föltámadás szomorúsága

A verseket Fekete-Kovács Kornél zenéivel előadja Hobo


2014. május 13-tól kapható az új CD!

Részletekhez és megrendeléshez kattintson IDE!
Utcára kerülhet a Faludy-hagyaték
blikk.hu 2013-12-04 16:57:00

Utcára kerülhetnek Faludy György (†96) személyes tárgyai, ereklyéi. Özvegye, Faludy Fanny (33) 12 millió forintot költött a költő kis múzeumára, amely meg sem nyithatott, mégis 10 millióval tartozik.

A bíróság pedig most úgy döntött, ki kell üríteni a helyiséget, de a benne lévő holmikat Fannynak nincs hová vinnie.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

A Hármasoltár című előadásával lépett fel Hobo 2013. november 20-án szerda este a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) dísztermében.

Sokan voltak kíváncsiak Hobo műsorára, amely József Attila, Jim Morrison és Vlagyimir Viszockij verseire és dalszövegeire épül.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

2013. november 15-én az Újpesti Közművelődési Kör vendége volt és műsort adott Földes László Hobo Kossuth-díjas előadóművész.

Az Önkormányzat Újpestért díjat adományozott az újpesti születésű Hobonak, amelyet az esten ünnepélyes keretek közt vett át Wintermantel Zsolt polgármester úrtól.

Marina Vlady világhírű színművésznő levele

Részletek ITT

Hobo, mint második alabárdos mutatkozott be a Nemzeti Színház nyílt napján 2013. szeptember 21-én.


A fotók megtekintéséhez kattintson a fenti képre!


Miért nem állna zenésznek Hobo, ha ma lenne fiatal?

A tervek szerint Földes László Hobo "Utcazenész" munkacímű, készülő monodrámáját is bemutatja majd a Nemzeti Színházban, amely társulatához Vidnyánszky Attila felkérésére csatlakozott. Az előadóművész a darab koncepciójáról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában. Hobó szerint a rockzene mára súlytalanná és szerencsétlenné vált.

>>> Az írás és a riport ITT olvasható és hallgatható <<<


Nagy sikerű koncertet adott Földes László Egerben a Pinceszínház szervezésében.
Hobo a koncert után nyilatkozott életéről, munkáiról, terveiről, a közönséggel való kapcsolatáról.
A videó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!


Te is lehetsz sztár! Hobo és Bandája 2013. augusztus 17. Kobuci (Fotó: Jókúti György)
A képgaléria ITT látható

Hobo koncertet adott Viszockij emlékére Moszkvában 

A Farkashajsza című, Viszockij emlékének szentelt lemezét mutatta be Hobo (Földes László) 2013. június 25-én kedden a Moszkvai Magyar Kulturális Központban. (MTI)

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

Hobót cenzúrázta a köztévé
 (2013.06.23. 06:15 Harle Tamás borsonline.hu)

„…És tízmillió nem tudja, mitől döglik a légy, és nézik, hogy rakja el a jobb, amit a bal meghagyott még.” Ilyeneket. A megállapodásban három ismétlés is volt, persze ezek is elmaradtak. Itt tartunk… Megint.

>>> A teljes interjú ITT olvasható <<<

Hobo útja a Nemzeti Színházig

„szerencsétlennek tartom, ami Vidnyánszky kinevezése körül folyt. Tehetségtelen, jelentéktelen, korábban számtalan feneket kinyaló »kultúrpróféták« és színházi törpék bújtak a háta mögé, és majdhogynem szócsőnek használták."

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<


 A szent csavargó - Sepsiszentgyörgyön járt Hobo

Kolozsvár, Torockószentgyörgy és Déva után sepsiszentgyörgyi unitárius templomban lépett fel Földes László (Hobo), Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<
  József Attila-est Déván - Hobo erdélyi unitárius csavargásai

Felemelő élményben részesültek mindazok, akik eljöttek 2013. május 20-án hétfő este a dévai unitárius templomba Hobo verses-zenés előadására.Hobo a színházi törpékről és Vidnyánszkyról

Akik lázadnak a Nemzeti Színház új vezetése ellen, nem is tudják, milyen az igazi balhé – mondja a Heti Válasznak Földes László Hobo.

>>> A teljes riport ITT olvasható <<<

Vidnyánszky Attila 2013. május 3-án, péntek délben bemutatja a Nemzeti Színház új társulatát

Hobo: Attila az egyik legjobb barátom


Földes László Hobo az Index kérdésére, hogy mit fog csinálni a Nemzeti Színházban, elmondta, hogy „én 14 éve dolgozom Vidnyánszkyval megszakítás nélkül, Beregszászon kezdtük el a közös munkát, nekem ő az egyik legjobb barátom. Legalább tíz előadóestemet rendezte, ezek között volt Viszockij, József Attila, Pilinszky, és Jim Morrison is, és kétszer megrendezte a Vadászatot is"...

Hobo életre keltette József Attila költeményeit

Végvári vitézként védem a kultúrát!- ezzel a gondolattal zárta Földes László, azaz Hobo a költészet napja alkalmából megrendezett estjét Pétfürdőn.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<

 József Attila és Hobo - A költészet napja Csepelen (2013. április 11.)

A Jedlik Ányos Gimnázium tornatermében közel 600 kerületi iskolás előtt mutatta be "Tudod, hogy nincs bocsánat" című előadását Földes László, Hobo.

>>> A teljes írás ITT olvasható <<<
  Így szól József Attila a tököli börtönben
(2013. április 11.)

Hobo a költészet napján József Attila verseket adott elő fiatalkorú fogvatartottaknak.


Egy hobó és egy indián

Pilinszky-költészetben is elmerülhettünk egy kicsit, nem is akárki, Hobó, azaz Földes László közreműködésével, akinek évek óta műsoron van a Látja Isten, hogy állok a napon című önálló Pilinszky-estje.
Az írás ITT olvasható
  Tükör a tükörben Hobo törzsfőnök új darabja, kettős szerepjáték a színpadon és azon túl. Tükör a tükörben Arvo Part gyönyörű (lassú és minimalista) zenéjének címe is, ami halkan követi végig a darabot (diktálva ezzel az előadás ritmusát is egyben).
Az írás ITT olvasható

Hobo: a rendszer változott, a lopás maradt

Évi 140 fellépés, színházi darabok, könyvek, újabb és újabb albumok: Földes László (Hobo) 68 évesen is hiperaktív. „Minden tönkrement, a kocsma, a templom, semmi se szent” – énekli nemrég megjelent Viszockij-albumán. Kicsit keserű interjú a nyugdíjas Kossuth-díjassal.

>>> ITT olvasható <<<


Legfrissebb fotók

Legfrissebb hírek
2012.08.07 – Fájdalmon túli mosoly...
2012.07.10 – A ROLLING STONES 50 című könyv Hobo ajánlásával
2012.07.05 – A szeánsz után
2012.07.02 – A multik kiherélték a zenét
AKTUÁLIS

Halj meg és nagy leszel!

Budapest, Nemzeti Színház, 2015. okt. 14.
RÉSZLETEK »

Hobo és Bandája koncert

Szeged, 2015. okt. 21.
RÉSZLETEK »

Hobo és Bandája koncert

Veszprém, 2015. okt. 23.
RÉSZLETEK »

Életműsorozat, Esztrád

Budapest, Nemzeti Színház, 2015. okt. 31.
RÉSZLETEK »

Halj meg és nagy leszel!

Budapest, Nemzeti Színház, 2015. nov. 05.
RÉSZLETEK »

A föltámadás szomorúsága

Budapest, Nemzeti Színház, 2015. nov. 10.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu