A konty

Ajtót nyitott, megfordultam, és gyors léptekkel indultam vissza a lépcsőház felé. "Mi bajod?" - kiáltotta utánam. "Még kérded?" - és visszanéztem rá a lift előteréből. Mosolyogva állt az ajtóban, nagyon szép volt, egyik szeme sarkában könnycsepp.

Vacsora közben kerültem a látványát, a tányérba meredve gyors tempókkal kanalaztam a levest, mint valami versenyevezős. Ő alig evett, tojást főzött magának, de aztán ott hagyta a forró vízben, nem nyúlt hozzá. A konyha, ahol étkezni szoktunk, ezúttal sokkal világosabb volt a szokásosnál, ízületeim sajogtak a fénytől.

Aztán az én szobámba vonultunk, egy üveg körtepálinkával és két pohárral felszerelve. Éreztem, hogy ezúttal elmarad a szerelem, eljött a jóvátehetetlen felismerések évada. Szájához emelte poharát - igazából most néztem meg először hazaérkezésem óta -, és egy idegen arcot láttam. Tudtam, hogy ő az, idegensége ismerős alapról virult ki. "Kifestetted magad? - kérdeztem, noha láttam, hogy nem ez a helyzet. - Bontsd ki a hajad!" Nevetni kezdett, hátranyúlt két kezével a kontyához, lekapcsolta, és elém rakta, az asztal közepére. Rövid hajjal és sugárzó arccal ült velem szemben, nagyon fiatal volt, és nagyon kívánatos.

"Egyszóval ez történt - állapítottam meg -, levágattad a hajad." "Dehogyis - felelte -, te soha semmit se veszel észre. A konty nem az enyém volt, csak a kedvedért viseltem." "Akkor most a kedvem ellenére szerelted le." "Dehogyis - és rám mosolygott -, csak azt akartam, hogy legyen egy másik nőd is, úgyse éred be eggyel." - "Rakd vissza" - kérleltem, ő a fejét rázta. "Nem lehet - mondta -, a szálak magnetikusan kapcsolódtak össze, és most megszűnt a vonzás." Csüggedten és értetlenül forgattam kezemben az üres kupicát. Hiszen amikor az ajtóban megláttam, még rajta volt a kontya. Miért akartam elrohanni mégis? Feje ragyogott terhétől megszabadulva. Nyaka megnyúlt, és keble még merészebben szökkent előre.

"Mivel fogsz takarózni most, hogy nincs hajad?" ­kérdeztem. Talányosan mosolygott, mint a divatlapok címoldali fotói, mint a húszas évek színésznői a filmmagazinokban, mint anyja és nagyanyja a falon. Vagy mint kémnő a kórház folyosóján, miközben retiküljében lapuló kis pisztolyával játszik. Rádöbbentem arra, hogy konty nélkül egyszerűen hasonlóvá vált, másvalami másává, egy nehezen kielemezhető ideál viaszfénye lett. "Tévedsz - mondta -, csak azt vesztettem el, javamra, amit reám képzeltél." Felkaptam az asztalról a kontyot, labdaccsá gyűrtem, a számba gyömöszöltem, rágtam, minél kisebbre, hogy aztán lenyeljem, noha tudtam, hogy megakad a torkomon, és akkor valószínűleg megfulladok.

AKTUÁLIS

Halj meg és nagy leszel

Veszprémi Egyetem, 2017. sze. 26.
RÉSZLETEK »

Lassú vonat koncert

Debrecen, Modem, 2017. sze. 28.
RÉSZLETEK »

Lassú vonat koncert

Vác, Dunakanyar Színház, 2017. okt. 01.
RÉSZLETEK »

Lassú vonat koncert

Budapest, Nemzeti Színház, 2017. okt. 03.
RÉSZLETEK »

Halj meg és nagy leszel!

Kaposvár, Szivárvány Kultúrp., 2017. okt. 04.
RÉSZLETEK »
HÍRLEVÉL
Teljes név:
E-mail cím:
Lakcím:
HOBO 2009 © Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat

Amennyiben szeretne feliratkozni hírlevelünkre, kérjük fogadja el a jogi nyilatkozatot!


Hírlevél feliratkozása során eltárolt adatoknak jogi adatvédelmi nyilatkozatának helye...

Rendelési feltételek

Kedves Vásárlóink!

Szeretnénk felhívni figyelmét néhány megrendeléssel kapcsolatos, fontos információra:

Mindenek előtt kérjük, hogy a kért adatokat (név, lakcím, telefon) a gyors és precíz kiszállítás érdekében pontosan töltse ki. Adatait harmadik félnek csak a szállítással kapcsolatosan adjuk át, akik szintén felelősséget vállaltak azok bizalmas kezelése érdekében.

A megrendelőlap Megjegyzés rovatában tüntetheti fel a vásárlással kapcsolatos üzeneteit (pl. dedikálás, személyes átvételi igény…)

Amennyiben bármi okból problémát jelentene a webáruházon keresztül történő vásárlás, úgy megrendelését feladhatja e-mailen (info@hobo.hu ) vagy akár postai úton is (Rock Diszkont 1068 Budapest, Király utca 108.).
Ez esetben kérjük pontosan tüntesse fel:
- az Ön nevét (és ha eltérő, akkor a számlázási nevet)
- pontos címét, irányítószámmal (ha eltérő, akkor a számlázási címet)
- telefonos elérhetőséget és e-mail címét
- a megrendelt áru pontos címét és darabszámát

A Webáruházat a Rock Diszkont üzemelteti. A termékek mellett feltűntetett fogyasztói árak az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t) már tartalmazzák, a kézbesítés költségeit azonban nem.
Ennek összege futárszolgálat igénybevétele esetén belföldön általában 1290 Ft csomagonként.  A megrendelt áruk kiszállítását a GLS Hungary Kft biztosítja.
(Határon túli szállítási megrendelések egyeztetése folyamatban van.)

Amennyiben úgy gondolja, személyesen is átveheti csomagját  a Rock Diszkont üzletben: 1068 Budapest, Király utca 108. Telefon: +36 (1) 341-3350. (hétköznanap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig).
Kérjük, hogy személyes átvételi igényét feltétlenül jelezze megrendeléskor a Megjegyzés rovatnál!

Kellemes böngészést, jó vásárlást kíván Mindenkinek
Webmester
info@hobo.hu