Vendégkönyv

Ildikó67

Íródott: 2018 május 14

Kedves Hobo!
Igen....megrendítő volt. Ez a jó szó erre az egészre. A hála ......azt hiszem ez ......
Hálás vagyok mert megtehettem. Nem okozott gondot a jegy ára, volt amikor igen, de rászántam mert kell....Most nagyon kellett az érzés, kell az ordítás, az ugrálás, a döbbenet és a meghatottság. Kell a látvány, a "vének" látványa, az összenézések elkapása, a barátokkal összemosolygás, a "menővagyanyahogy elmentél" a gyerekeimtől :) szükségem van erre mint egy korty vízre. Köszönöm a boldogságot, a viharokon átsegített kamaszkoromat, a könnyeimet, a dalokat amit tuttttti nekem írtak...a gyerekeim mosolyát amikor hallgatták :)

Ferenc Dudás

Íródott: 2018 május 12

Tisztelt Földes László!

Köszönöm, hogy összehozták a negyvenévest (tudom, soha sem lett :-). Február óta izgalommal, teljes katarzis. Batthyány tér blues! Nem gondoltam volna, hogy ezt még egyszer élőben hallhatom. Felejthetetlen koncertet adtak. Nem is teszem szóvá, hogy a Hey Joe, a Ballada a senki fiáról és az Elszállt egy hajó a szélben nem hangzott el, mert félek, hogy telhetetetlennek tartana :-), inkább annak örülök, hogy a hét éve elszalasztott búcsúkoncert után még láthattam a HBB-t játszani. Remélem nem utoljára. A legjobb banda még mindig az öné, külön tisztelettel Póka Egonnak.

Áldás,

Dudás Ferenc

Ildikó67

Íródott: 2018 május 07

Kedves HBB!
Fergeteges megismételhetetlen péntek volt. Elég közel álltunk a színpadhoz és láttam az összenézéseket, a mosolyokat, a tekinteteket. Király érzés volt. Nekem a HBB etalon, és Önök is azok. Ezt 70+-osan véghezvinni csodálatos és tiszteletreméltó. Nagyon kicsi voltam és a tesóm az ágymfölé egy HBB-s fityiszes plakátott rakott ki a falra. Sárga alapon fekete fityisz. A másik plakáton egy kinyújtott nyelv volt

V.

Íródott: 2018 április 11

"Emeljétek föl szivünket! Azé,
aki fölemeli.
Ilyen erős csak az lehet,
ki velünk van teli."

(J.A.)

Nagyné Edit

Íródott: 2018 április 11

Kedves Hobo!

Írhattam volna, hogy "tisztelt", mert a mai napig talán magam sem tudtam, hogy mennyire tisztelem, de mégis a "kedves" mellett döntöttem, mert ez a szívből jövőbb :)
Tehát kedves Hobo!
A mai, Fiumei úti sírkertben tartott előadását szeretném megköszönni! A lelkemig ért a verseivel, valahogy pont azt a stílust találta el, ami nagyon megérintett :)
Természetesen azért voltam ott, mert az eddigi produkciói is mindig "bejöttek" :)
Szóval köszönöm!!!
Nagyné Edit

Veres Lili

Íródott: 2018 február 26

Tisztelt Hobo!

Meg szeretném köszönni, hogy az "A Gulág virágai" című darabját lehetőségünk volt látni a veszprémi gimnáziumunkon keresztül! Egy igazán különleges élménnyel gazdagodtunk, hálásak vagyunk Önnek a mai napon tanultakért!

Remélem, hogy hamarosan újra lesz hasonló lehetőségünk.
További szép napot kívánok!
Köszönjük szépen a mai délutánt.

Hanzli Farkas Valéria

Íródott: 2018 február 21

Tisztelt Művész Úr!
Köszönjük Önnek, hogy a Nem adom fel Kávézóban ismételten meghallgathattuk. Már a beszélgetés helyszíne is méltó és példaértékű volt az Ön által elmondott tartalmas gondolatokhoz. Párommal együtt nagy tisztelői vagyunk irodalmi és zenei munkásságának. Mély hatást gyakorolt ránk, amint többek mellett Viszockij, József Attila vagy Ady Endre műveit tolmácsolja. Köszönjük a felemelő élményeket! Sok erőt és jó egészséget kívánunk, hogy életművét még hosszú ideig gyarapíthassa! Üdvözlettel: Hanzli Farkas Valéria és Piatsek György

Holpertné Pogrányi Ildikó

Íródott: 2018 február 14

Drága Hobo!
Olyan gyorsnak tűnt ez az év, ami az előző születésnap óta eltelt, mégis mennyi minden történt ezalatt! Köszönhető ez elszántságodnak, rendíthetetlen szorgalmadnak, kitartásodnak, ami az újabb és újabb tervek sikeres megvalósításához vezettek. Mi pedig minden új dolgot örömmel fogadtunk, mert kivétel nélkül tökéletesre sikeredtek. Örülök, hogy sok mindennek részese lehettem.
Már megint sokat vártunk a koncertre, ami (még ha Egonék nélkül volt is)hatalmas tömegeket vonzott. Jó volt egy kicsit Billt is újra látni. (De rég voltam azelőtt a Tabánban!)
A Művészetek Völgyében a két koncert elementáris erővel hatott ránk (és talán a Bandára is). Taliándörögdön a szakadó eső ellenére is nagyon jól éreztük magunkat. A Panoráma színpadnál kárpótlásul teltház volt, eszméletlenül jó hangulatú koncerttel. Az előadóként meghívott vendégek több-kevesebb sikert hoztak, de az biztos, hogy mindegyikük emlékezetes marad. És nem mehetek el szó nélkül a hagyományos Hobológiák, az önálló estek mellett (némelyik épp hogy csak plusz fokokban). Gyorsan eltelt ez a 10 nap!
Aztán hamarosan egyedülálló előadás volt a Bakáts Feszten. Szűcs Nelli remekül oldotta meg a különös helyzetet.
A Nemzeti Színházban másodjára láthattam a Dylan estet, ahol már kiegészült a kísérő zenészek csapata. Jó volt előtte hallgatni a jó hangulatú, oldott beszélgetést Vidnyánszky Attilával. És a koncert se volt rossz! :D Nagyon várom a cd megjelenését, amihez szerencsére egyre közelebb vagyunk.
Komáromban Márti közreműködésének köszönhetően megkaptam a könyvet. A dedikáláshoz írt szöveg nagyon a szívemhez szólt. Köszönöm!
És milyen jó, hogy nem hagytam ki a versvonatot! Nagyon szép megemlékezés volt! Annyira jó volt hallgatni a vonat zakatolása mellett a verseket. Csak egyszer tudtam (mertem) belógni oda, ahova sajnos nem szólt az összes előadásra a jegyem, a Hobo vagonba.
A Hobo karácsonyon szerintem sokan 10 - 20 évvel fiatalabbnak éreztük magunkat, még akkor is, ha mi ültünk.
A Muzikumban újra együtt volt a Dylan zenekar, rendkívül egyedi koncertben volt részünk.

Kívánom, hogy a következő év hasonló sok jót hozzon mindannyiunk számára. Mindehhez sok erőt, kitartást, türelmet és nagyon boldog születésnapot kívánok!

"az a kézműves csaj, aki Tata mellett lakik" :D

Volkov

Íródott: 2018 február 13

SZÜLETÉSNAPOMRA

Harminckét éves lettem én -
meglepetés e költemény
csecse
becse:

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten
magam
magam.

Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna oktató,
nem ily töltőtoll koptató
szegény
legény.

De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a „Nincsen apám” versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

„Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén” -
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj -

Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!
--------------------------------------------------------------

Boldog születésnapot kívánok!

Kovács András

Íródott: 2018 február 13

Kedves Hobo!
Nagyon boldog születésnapot jó egészséget kívánok.
Tisztelettel: Kovács András

Írjon Hobonak, és ő válaszol