HÍREK

2015.10.23
Halj meg és nagy leszel!

Hírlevél

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Hosszabb hallgatásomnak mentőkörülményeit felsorolni nem érdemes, de egyet mégis felhoznék, hátha nem haragudnak meg rám.

Már korábban belekeveredtem a „Halj meg és nagy leszel!” című színpadi munkám megírásába, majd miután megkaptam az érzékeny szerző négy óra hosszúságú, megtanulhatatlan és kimondhatatlan magyarságú szövegét – ilyen szavak vannak benne, mint „megkérdőjelezhetetlen”. Óh, te drága Magyar Nyelv! 

A mű Isten keresése, tagadása és szeretete mellett szóba hozza a hatvanas és hetvenes évek máig el nem ismert ellenzéki mozgalmai közül az 1964/65-ben működött rövidéletű klerikális kémszervezet, az „Ottó Katz ministránsai” tevékenységét a a forradalmi munkás-paraszt kormány hadseregének bomlasztásában, majd főnixmadárként való újjászületését a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban a „Kúpegylet” formájában, melyet dr.Orgovány Ottó rendőrhadnagy aprólékos munkával és kutatások árán leplezett le 1972-ben. E szervezet vallási elkötelezettségét és a Kádár korszak szocializmusára való veszélyességét a szinte Szent Grálként őrzött és tisztelt szent tárgy, az „Egyleti Kúp” – glicerin - iránti alázatos szolgálat is bizonyította. 

További titokzatos dolgok is előkerülnek, néha még keserűek is, ám ezek eltörpülnek annak jelentősége mellett, hogy az „Egyleti Kúp” 43 évi rejtőzködés után Vidnyánszky Attila rendezésében, a Hobo és Bandája felvételei mellett bekerül a magyar drámairodalomba. (Recece!). Az esten 17 dal hangzik el, melyek közül hármat sosem énekeltem. Ezért az esetleges hibákért szíves elnézésüket kérem. 

A művet november 5.-én mutatom be, melyre szeretettel meghívom Kedves Mindannyiójukat!