HÍREK

2023.07.17

Hírlevél

Tisztelt Érdeklődők!

Véget ért a 22/23-as szezon és kialakulóban van a következő is. Visszatekintve nem lehetünk elégedetlenek. A „Térdig a szarban...” kötet négy újabb kiadást ért meg és a lemezeknek is utána kellett nyomni.

A Muzikum jól ment, ősszel folytatjuk. Lehetőség nyílhat egy új játszóhely nyitására is a kaszásdűlői  3K művházban, ahol előadóestek és akusztikus koncertek lennének havonta egyszer szombaton. Úgy osztjuk be őket, hogy a két hely ne üsse egymást. 

A „Hobo az utcán” színházolimpiai előadás hatszor ment, legalább kétezren látták. Nem tudni, mi lesz vele?
Mindenesetre Vigándpetenden eljátszuk az „Utcazenész” helyett. Ez utóbbit a Nemzeti Színházban mutattuk be és Kiss Zolival játszuk.

Folynak a próbák az ősszel megjelenő „Hobo Rádió” lemezhez. Itt szeretném kiemelni, hogy megszületett életem fő műve, a „Csipcsirip”  dal, ez a szomszédék Cirpike nevű macskájáról szól és ezzel végre szeretnék bejutni valamelyik tehetségkutató tévéműsorba. 

Íródik a „31 dosszié” zenés dokumentumdráma is, mely a 282 oldalas rendőrségi anyagomra épül és jónéhány annak idején betiltott dallal fűszerezzük az egyébként  káprázatos nyelvezetű feljelentéseket és kihallgatási jegyzőkönyveket. Sajnos, vannak fontos epizódok, melyek rendőrségi aktái elvesztek, így az is, ami igazolná  a Hobo Blues Band 1980-as vásárosnyaményi letartóztatását, ahol az elfogásunkat vezénylő tiszt eufórikus hangon jelentette rádiótelefonján a parancsnokának: „Itt Veréb! Fecske jelentkezzék, vétel! Őrnagy elvtárs, megvan a betörőbanda, a féllábú a főnök.” És még mondja valaki, hogy a „rossz vér” nem ütközött ki Deák Bill Gyula tevékenységén akkoriban.

Nemsokára leköltözöm Kapolcsra, pontosabban Vigándpetendre, ahol ezúttal a tíz nap alatt 7 koncert lesz és „csak” két előadóest, valamint egy monodráma, a „Halj meg és nagy leszel!”

Remélhetőleg a Magyar Hobológiai Társaság idei Vándor Lógyűlései nem fulladnak az előadó monológjaiba, hanem a közönség - leküzdve az ebéd utáni álmosságot és az emésztés gyönyöreit, - aktívabb lesz a tavalyinál.

Mindezeken túl hálás szívvel megköszönöm hihetetlen toleranciájukat, érdeklődésüket és hűségüket. 

Tisztelettel Hobo