HÍREK

2016.08.11
Művészetek Völgye

Hírlevél

Kedves Barátaim, Tisztelt Olvasók!

Szeretném megköszönni azt a fantasztikus támogatást, melyet az eddigieken túl, ezúttal a 2016-os kapolcsi Művészetek Völgyében kaptam Önöktől.

Már a tavalyi évben, elkerülhetetlen okokból elveszítettük a „Malompart” klubhelyünket és a „Gástya-árokba” kerültünk, ahol a fejünk feletti dombról minden előadásunkba belekavart a „Panoráma” színpadon velünk egyidőben folyó popzenei műsorok hatalmas hangereje. Ma sem egészen világos, hogyan alakulhatott ki most az előző évinél is rosszabb helyzet, ami ebben a 10 napban elüldözte előadóestjeimet a meghirdetett időpontról, majd a helyszínről is. Két és fél évtizedes kapolcsi jelenlétem után arra kényszerültem, hogy tűző napon, délután háromkor egy gyermekmedencével, homokozóval, függőágyakkal felszerelt kocsmakertben játszottam műsoraimat, a kocsmáros végtelen kedvességének köszönhetően.

Ezúton is köszönöm neki, hogy befogadott, különben nem is tudom, hová kellett volna menekülnöm.
Sajnos a szomszédban játszó kollégáim többször még az előre megbeszélt, saját játékidejüket sem tartották be, így az egyetlen lehetséges időpont, amikor „csendben” játszhattam volna, a délután három óra, sem volt mindig megvédhető. Volt, hogy hangbeállás nélkül, egy gyermekműsor hang- jai mellett kellett verseket mondanom. A kollegialitást nélkülöző és a szervezői ügyetlenség következtében kialakult állapot magyarázatául azt a „vígasztalást” kaptam, hogy „már csak pár nap van hátra, azt bírjam ki.” Ez végül az Önök hihetetlen hozzáállása és nyitottsága miatt sikerült. És a dolgok megfordultak. Olyan emberi környezetben játszottam, mint még soha. Az esti előadások mindig sötétben folynak, ennyire sohasem kerülhettem a közönség a közelébe. Mármint, hogy én is láthattam mindenkit és belekapaszkodhattam nyitott lelküket sugárzó tekintetükbe. Így olyan visszajelzést kaptam, mint talán még soha. Nem a tapsra gondolok, hanem a befogadásra. Hogy láthattam mosolygó, figyelő, meghatott, vagy bíztató arcokat, hogy Önök megérezték és megértették a helyzetet, elfogadták és ilyen
körülmények között is megnyíltak. Én pedig a körülmények miatt belevetettem magam a felém áradó energiákba és megmenekültem. Bár nem akartam, mindenkit láttam, elfelejtettem a megalázó előzményeket és megint megerősítést kaptam, hogy a zenéhez és a versekhez nem kell semmi, mindenhol megélnek, ahol emberek vannak.

És végül örömmel értesítem Önöket, hogy jövőre saját helyem lesz, koncertekkel, versekkel, filmekkel, költőkkel, színészekkel, ahol szeretettel várok mindenkit!

 

Isten megáldja érte Kedves Mindannyiójukat! Köszönöm szépen.

 

Az Önök híve Hobo